Wil je weten hoe je jouw figuur maximaal kan uitspelen?
Hoe pak je best die vervelende ‘probleemzone’ (bv. een buikje, te kleine/grote boezem,…) aan waar jij mee inzit?
Wil je ontdekken hoe je er onmiddellijk 5 kg slanker kan uitzien met simpele trucjes?
Wil je weten welke modellen kleding, welke type stoffen en welke dessins je het meest flatteren?
Waar moeten jouw sieraden, brilmontuur en andere accessoires aan voldoen?
Wil je weten hoe je er langer kan uitzien?

Na ons stijladvies heb je hèt instrument in handen om zelf je kleding en accessoires te kiezen die jou figuur het mooist doet uitkomen.
Laat al de complimenten maar komen!

Stijl

Een passende eigen stijl neerzetten waar jij je goed bij voelt, is meer dan het toepassen van de juiste “tips & tricks” om het uiterlijk te verfraaien.
Een juiste stijl betekent dat we jouw smaak, (kleuren, materialen, accessoires, vormen) combineren met je persoonlijkheid én lichaamstype (zandloper, peer, appel,…), vertaald naar de manier waarop en de gelegenheid of activiteit waarvoor je je wil presenteren.
Iedereen heeft ongekende mogelijkheden en is in staat (soms met een beetje hulp van een professional) om die “speelruimte” te benutten en daar de juiste vorm aan te geven.

Stijladvies

Wanneer we kijken naar de verhoudingen van je lichaam, ontdekken we welk silhouet je lichaam heeft en welke kledingstukken hier het best bij passen. O.a. de snit, lengtes, stoffen en prints die jouw figuur het best ondersteunen komen hier aan bod. Ook de ‘final touch’ -accessoires, kapsel, make-up en juwelen- bespreken we uitvoerig. Met onze tips leren we je eventuele probleemzones (buikje, brede heupen, kleine/grote boezem, klein gestalte, …) te verdoezelen en je sterke punten optimaal in de verf te zetten. Omdat iedereen een andere persoonlijkheid heeft, geven we ook advies hoe je je eigen stijl verder kan ontwikkelen.

Als je je eigen stijl ontdekt heb je een praktisch houvast om kleding en accessoires te kiezen die jou van je mooiste kant laten zien.
Stijl is tijdloos, en heeft niets te maken met modetrends.
Fashion fades, style is eternal” – Yves Saint Laurent
Onze stijladviezen zijn praktisch en erop gericht het jou gemakkelijk te maken te kiezen wat jou goed staat. Dit is persoonlijk maatwerk want er is er maar één die zo gebouwd is als jij: dat ben jij zelf.

Stijlanalyse

Een stijlanalyse is het vinden van de juiste balans.
Wij kijken graag naar iemand in een outfit die “klopt”, waar balans in zit en die past bij deze persoon.
Bij een stijlanalyse kijken we samen naar de balans tussen de lichaamsverhoudingen van je boven- en onderlichaam, van je heupen ten opzichte van je schouders en hoe je jezelf ziet en zou willen zien. Naast je figuurtype wordt er ook rekening gehouden:
– met je voorkeur: eerder klassiek, romantisch, elegant of extravagant
– met je levenswijze: beroep, vrijetijdsbesteding, gezinssituatie, …

Wanneer we van dit alles een duidelijk beeld hebben gevormd, kunnen we het geheel vertalen naar de juiste kleding voor jouw persoonlijke situatie. Het zijn niet alleen de losse kledingstukken die een stijl maken. Juist de manier waarop kledingstukken met elkaar gecombineerd worden en de combinatie met je haarstijl, schoenen en andere accessoires bepalen je eigen stijl.

Hoe gaan we te werk?

We starten met een interview, een soort vragenlijst, op basis van dewelke we kennis nemen van jouw smaak, persoonlijkheid en levenswijze.

Vervolgens bepalen we tot welk figuurtype je behoort, met de bijpassende kledingvormen, lengtes en tips voor een optimaal resultaat.
We brengen de verhoudingen van je lichaam en de specifieke vormen in kaart. Daardoor worden je sterke punten (die hebben we allemaal!) en eventuele probleemzones meteen duidelijk.  Na de sessie is het kinderspel hoe en wat je accentueert en camoufleert.

Je leert de aandacht te verleggen van punten ‘waarmee je inzit’ naar je meest positieve punten. Je leert m.a.w. jouw troeven maximaal uitspelen!

Na het bepalen van je figuurtype komt het gelaat aan de beurt en kijken we welke vorm dit heeft. We kunnen dan bepalen welke vorm, stijl en lengte van haren en accessoires daar het beste bij passen.

Garderobeplanning

Wanneer we je kleur- en stijltype kennen, begeleiden we je in het op orde brengen van je kledingkast. Beschik je over de juiste basisstukken voor jouw figuur, kleurtype en levenswijze? Welke kleding dien je nog aan te schaffen? Wat doe je beter weg? Welke combinaties kan je maken met de stukken die je reeds hebt? Samen met Stylionista je garderobe bekijken, geeft na afloop een geordend overzicht. Het maakt duidelijk wat je al hebt (en je misschien niet eens wist), wat je eventueel nodig hebt, en laat jou prioriteiten stellen.